30 листопада Всесвітній день домашніх тварин

Щороку 30 листопада в багатьох країнах відзначається Всесвітній день домашніх тварин (World Day Pets). Власники чоторилапих пухнастиків або інших домашніх улюбленців 🐶🐱🐰просто насолоджуються їх присутністю в своєму житті.
Ідея про заснування цього свята була озвучена на Міжнародному конгресі прибічників руху на захист природи, що проходив у Флоренції (Італія) в 1931 році. Тоді різні екологічні організації та природоохоронні товариства заявили про готовність організовувати різноманітні масові заходи, спрямовані на виховання у людей почуття відповідальності за все живе на планеті, у тому числі і за «братів наших менших». Не дивно, що девізом цього Дня стали слова Маленького принца з твору Антуана де Сент-Екзюпері: «Ти назавжди у відповіді за тих, кого приручив», які звернені до всіх нас.
Серед всіх екологічних дат – це одна з найулюбленіших для школярів. От і сьогодні щирі емоції учнів 2-4 класів Зеленівської ЗОШ, розповіді про своїх домашніх тваринок та цікаві факти з їх життя зробили урок екоосвітянки насиченим і неповторним.
Нехай доброта панує на нашій планеті!

До відзначення Всесвітнього дня домашніх тварин (World Day Pets) долучилися учні Замостянської ЗОШ І-ІІІ ст., Чорногузівського ліцею, Вовчинецької гімназії, Берегометського ліцею №3. Дякуємо школярам та педагогам, що долучилися до проведення екозаходів.