Не чіпай, залиш у природі!

У цей нелегкий для України час як і всі фронти, екологічний потребує нашого єднання. Врятувати довкілля можемо тільки ми, і поки наші мужні воїни боронять країну від російського агресора, ми оберігаємо природні багатства.
Щороку з середини лютого до кінця травня на території національного природного парку «Вижницький» проводиться екологічна акція «Збережемо первоцвіт», яка покликана привернути увагу громадськості до проблеми охорони ранньоквітучих лісових рослин і спрямувати зусилля учнів, молоді, пересічних громадян на практичні дії щодо їх захисту.
Зокрема це стосується таких рослин, як підсніжник білосніжний, шафран Гейфелів, білоцвіт весняний, цибуля ведмежа (черемша) та інших. Обсяги незаконного збору цими рослинами, особливо в передсвяткові дні, набирають злочинного характеру. Тому місця зростання та відтворення ранньоквітучих, ендемічних, реліктових та занесених до Червоної книги України видів рослин на території національного природного парку «Вижницький» знаходяться під особливим контролем.
Враховуючи вище викладене, Адміністрація Парку інформує про те, що згідно ст. 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення погіршення середовища зростання рослин, види яких занесені до Червоної книги України, знищення, незаконне або з порушенням встановленого порядку вилучення їх з природного середовища – тягне за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до п'ятидесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 - 850 грн.) з конфіскацією незаконно добутого.
💙💛Дякуємо ЗСУ, що докладають усіх зусиль задля нашого з вами спокою та мирного неба!💙💛