Відзначаємо День Сонця

Сонце – найближча до Землі зірка, всі інші перебувають від нас незмірно далі.

Для Землі Сонце – могутнє джерело космічної енергії. Воно дає світло й тепло, необхідні для рослинного і тваринного світу, і формує найважливіші властивості атмосфери Землі.

Сонце – гігантська плазмова куля, розташована від нас на відстані майже 150 млн км, всередині якої відбуваються термоядерні реакції. Воно зародилося близько 4,5 млрд років тому та перебуває на півдорозі всього свого життя.

Багато вчених вважають, що Сонце та Сонячна система сформувалися з гігантської обертової хмари газу і пилу, відомої як сонячна туманність. Під силою тяжіння, туманність почала швидко обертатися і сплющуватися в диск, який вбирає в центр всі речовини, формуючи Зірку.

Світло від Сонця до землі доходить з 8 хв. Якщо б воно раптово зникло, то ми б помітили це тільки через 8 хвилин. Завдяки сонячному світлу, що падає на сітківку наших очей, в організмі утворюється натуральний антидепресант – мелатонін, який забезпечує нам повноцінний сон. Не секрет, що сонячне світло виробляє ще й гормон щастя, тому не полінуйтеся погуляти в сонячний день.

Щоб привернути увагу до можливостей використання поновлюваних джерел енергії європейське відділення Міжнародного товариства сонячної енергії (МОСЕ) (ISES-Europe), починаючи з 1994 р., на добровільній основі організовує щорічний День Сонця.

Здобувачі освіти Драчинецький опорний ЗЗСО І-ІІІ ступенів долучилися для проведення Дня Сонця, провівши рад заходів.

Дякуємо класному керівнику 2-А класу Тамарі ТАНАСІЙЧУК.

Щиро дякуємо ЗСУ за мирне небо та можливість жити, працювати і навчатися на рідній землі!!!