Спілкуємося з жителями селища…

Незважаючи на вихідний день, сьогодні відбулася зустріч керівництва, працівників Парку з жителями урочища Сухий, які безпосередньо проживають біля території природно-заповідного об’єкту.
Людей найбільше хвилювали питання забезпечення дровами, випасання худоби, пропускного режиму, плати за короткостроковий відпочинок та незадовільну дорогу.
В результаті досить емоційного діалогу адміністрація Парку надала роз’яснення щодо заборон і можливостей використання природних ресурсів, зокрема випасання свійських тварин, регулювання відвідування та проїзду, де встановлені шлагбауми, а також, що платні послуги регулюються Постановою КМУ і це один з основних шляхів для заробітку та розвитку Парку.
Вислухавши позицію місцевого населення сторони попередньо домовились у рамках діючого законодавства знайти можливі компроміси задля вирішення проблемних питань.
Це перша зустріч такого роду. Надалі будемо продовжувати роботу в цьому напрямку. Адже нові реалії, зокрема високі штрафи за порушення природно-заповідного режиму, вимагають значних зусиль як природоохоронного, так і соціального аспектів.
Не завжди бажання людей співпадають з нормами Закону, але очевидно, що наше головне завдання знайти підхід, який б міг задовільнити як Парк, так і місцеве населення.