Всесвітній день захисту тварин

🐰🦁Щороку 4 жовтня весь світ відзначає Всесвітній день захисту тварин. Це свято, яке допомагає об'єднати зусилля усіх, хто дбає про тварин. Зародилося воно в 1931 році у Флоренції, на міжнародному конгресі прихильників руху захисту прав тварин. Вважається, що саме ця дата була обрана не випадково: 4 жовтня відзначається день пам’яті католицького святого Франциска Ассізького, який є покровителем тварин. За багатьма легендами, святий міг спілкуватися з тваринним світом. В Україні це свято відзначається з 2000 року.
🐶🐱Важливо, що такі дії спрямовані не тільки стосовно диких тварин, а й домашніх вихованців, адже навіть в наші дні випадки жорстокого поводження з улюбленцями досить поширені.
👧🧒За ініціативи екооосвітян, педагоги спільно зі школярами 2-х, 3-Б і 7-Б класу ОЗ «Мигівський ліцей», 6 класу Вовчинецької гімназії, 3, 5, 6-Б, 7, 9-Б класів Берегометського ліцею №2, 6-Б класу Берегометського ліцею №1 та 5, 7 класи Долішньошепітського ліцею, провели екологічні заняття до Всесвітнього дня захисту тварин і уроки Доброти.
Давайте не забувати про те, що ми одна велика сім’я на маленькій планеті і роблячи добру справу, допомагаючи нашим братам меншим, ми допомагаємо собі!
🐻🐺Пам’ятайте, що всім братам нашим меншим потрібна турбота, ласка і ваша любов. Вони обов’язково відповідатимуть вам тим же!
Крім того учні 2-А класу ОЗ "Мигівський ліцей" відзняли відеоролик з домашніми улюбленцями:

Також долучилися учні 8-Б та 9 класів Чорногузівського ліцею та 7 клас Замостянської ЗОШ. Школярі мали змогу продемонструвати свої знання в захоплюючій вікторині про різноманіття тваринного світу, відповідали на цікаві питання про тварин, їхні особливості та поведінку і поділилися світлинами з своїми домашніми улюбленцями🐕🐈🐇

До Всесвітнього дня захисту тварин🐇🐈‍⬛🐕 долучилися школярі 1-3 класів Лукавецького ліцею. З учнями були проведені уроки Доброти, години спілкування, інтерактивні ігри, вікторини. Діти із задоволенням розповідали про своїх улюбленців, про живе спілкування з ними, ділилися своїми світлинами. Відгадували загадки, ребуси, складали вірші, розповідали цікаві історії про своїх улюбленців. Захоплювалися героїчними вчинками чотириногих друзів. Вчилися доглядати та любити тварин.

Учні Коритнецького опорного ліцею доєдналися до відзначення Всесвітнього дня захисту тварин🐈🐕🐈‍⬛, взявши участь у різноманітних заходах: "Хвостата вікторина", "Турнір юних зоологів", квесті "У світі тварин", фотовиставці та створили фотоколаж з домашніми улюбленцями.
А поїздка школярів 2-А та 3-А класу на фермерське господарство "Дивовижні птахи - страуси" залишила надзвичайно цікаві та захоплюючі враження.

Не залишились осторонь школярі 3-А класу Драчинецького опорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів, 5-6 класів Слободи-Банилівського ЗЗСО І-ІІ ступенів ім. В.В. Проскурняка та 6 класу Берегометського ліцею №3.

💛💙Дякуємо ЗСУ за кожен новий день!
P.S. Дякуємо за співпрацю класним керівникам Вірі БЕРНИК, Олександрі АТРОЩЕНКО, Світлані БОДНАРЮК, Марії БІЛАВІ, Марії ЖЕБЧУК, Світлані БОДНАРЮК, Галині МЕЛЕНКО, Ользі ОЛЕКСЮК, Людмилі СТРАЖИР, Людмилі ІЛІУЦ, Степанії ШТЕФУРЯК, Валентині СЛИВАР, Галині ЗАХАРІЇ, Василині МАНДРИК, Одарці ТОДОРЮК, Івану СТАСЮКУ. Вчителям біології Жанні ГАВАЛЕШКО, Галині КОФЛЕР, Наталії РОМАНЮК, Інні БОЩУК,  Тетяні ТАРНОВЕЦЬКІЙ, Вікторії ГАРАЗДЮК, Любові КОЛОТИЛО, Оксані ЛЮТИК. Та вчителю природознавства Валентині ПРІНКОВСЬКІЙ.