Всесвітній день вторинної переробки

♻️ Люди викидають тонни поліетиленових пакетів, всіляких упаковок, покришок, побутової техніки та інших відходів, розкладання яких триватиме століттями. У розвинутих країнах всі відходи сортують і відправляють на повторну переробку.
День вторинної переробки бере початок з 1997 року, коли мешканці США вперше відзначили America Recycles Day (День, коли Америка переробляє відходи). Він проводився екологами з метою заохочення американців, які здавали відходи для вторинної переробки і купували продукцію, виготовлену з вторинної сировини.
До Всесвітнього дня вторинної переробки доєдналися учні 8-их класів ОЗ «Мигівський ліцей» і 8-го класу Замостянської ЗОШ І-ІІІ ст. Під час заняття екоосвітянка розповіла школярам про шкоду, яку завдає сміття довкіллю та людині, пригадали як збирати і сортувати побутові відходи по баках, які підлягають вторинні переробці. На закріплення матеріалу відповідали на запитання вікторини «Я умію сортувати сміття», а також переглянули соціальний відеоролик про сортування сміття.
♻️До Всесвітнього дня вторинної переробки за ініціативи екоосвітянки, проведено зі школярами 7 класу Вашківецького ЗЗСО І-ІІІ ст. ім. І. Бажанського урок-бесіду «Сортування сміття-це шлях до кращого життя».
♻️За ініціативи працівників Парку, вчителем біології зі школярами 6, 7-А , 8 та 10 класів проведені екологічні заняття "Сортуй сміття - збережи планету.
Важливим є те, щоб діти зрозуміли, що непотрібні речі та різні відходи, які можуть використані повторно, потрібно сортувати для переробки.