Розпочався грибний сезон і любителі тихого полювання рушили до лісу...
Багато хто керується певними ознаками, за якими відрізняють їстівні гриби від отруйних.. Але, як правило, ці ознаки хибні. Навіть досвідчені грибники можуть помилитися. Статистичні дані щорічної кількості отруєнь грибами та їх наслідки – сумні і загальна кількість отруєнь ними з року в рік не меншає.
Основними причинами отруєнь грибами є незнання відмінностей між їстівними та неїстівними, безпечність при збиранні грибів та порушення правил їх приготування. До того ж, щоб отруїтись не обов'язково саме з’їсти поганий гриб. Досить потримати в руках бліду поганку, а потім цими ж руками збирати і їсти ягоди. Отруєння може спричинити споживання навіть їстівних грибів, що ростуть у несприятливих екологічних зонах, бо вони акумулювали у собі небезпечні речовини.
Памятайте! Збираючи гриби, ніколи не беріть той, що викликає у вас сумнів, а перебираючи, ще раз переконаєтеся в тому, що у вашому кошику лише їстівні гриби.
Бутьте обачними та бережіть своє здоров'я!